Bilglas Uppsala

Vi reparerar och byter bilrutor

Bilglas

VI FIXAR RUTORNA PÅ DIN BIL

Om du råkar ut för stenskott, har fått en spricka i en ruta, när ett bilglas har blivit krossat eller när en bilruta behöver bytas ut för att den är sliten kan du vända dig till oss. Vi är auktoriserade av Glasbranschföreningen och kan reparera och byta glas på bilar av alla märken och årsmodeller.

Så lagar vi bilglas

Det är lätt hänt att man får ett stenskott, särskilt på vintern på svenska vägar. Det bästa du kan göra är att handla snabbt och åka till ett glasmästeri för att få skadan lagad. Vid mindre stenskott och sprickor kan det räcka med att laga skadan med ett speciallim som fyller ut sprickorna. Först rengör vi rutan noga för att undvika att smuts fastnar i limmet. Sedan appliceras speciallimmet på skadan och vi ser till att det flyter ut ordentligt i alla sprickor så att det får dessa att försvinna. Limmet får härda och du kommer sedan knappt se att det har funnits en skada på rutan.

Om sprickan eller stenskottet är möjligt eller tillåtet att laga med denna metod beror på var skadan sitter. Om skadan befinner sig inom en av de röda zonerna på bilden nedan måste bilglaset bytas ut. Vid skador i det gula området gör vi en bedömning från fall till fall. Skador som sitter i det gröna området kan i regel lagas om de inte är större än en femkrona (stenskott).

 

 

Oavsett om vi kan laga skadan eller om rutan måste bytas ut så hjälper vi dig snabbt och ser till att din bil snart är ute på vägen igen. Se alltid till att ha en bra glasförsäkring i din bilförsäkring så behöver du bara betala självrisken själv. Vissa försäkringar har till och med gratis reparation och byte av vindrutor upp till ett visst antal skador per år.

Hur lång tid tar det?

När vi reparerar bilglas tar det högst en timme. Om en hel bilruta måste bytas ut tar det normalt sett en dag. Du kan lämna bilen hos oss på morgonen och sedan hämta den kl 15.00 samma dag eller på morgonen därpå. Vi erbjuder lånebil i mån av tillgänglighet och även lånecykel för dig som föredrar det.

 

Behöver du laga ett stenskott, en spricka eller byta en bilruta?